För kostrådgivare

Många vill få hjälp att förändra sina kostvanor för att må bättre, gå ner i vikt eller prestera bättre. Med Nutrition Data kan du hjälpa dina klienter på ett effektivt och enkelt sätt. Här tipsar vi om hur du som kostrådgivare kan använda programmet i din verksamhet.

Kostrådgivare

GE KLIENTEN EN AHA-UPPLEVELSE!

Oberoende av vad klienten vill ha hjälp med är det bra att först få koll på vilka mat- och motionsvanor denne har just nu. Då lägger du upp en användare till klienten i en specialversion av Nutrition Data och ger denne i uppdrag att registrera sina måltider och sin träning under ett bestämt antal dagar.

Att klienten själv kostregistrerar sparar många timmars jobb för dig som kostrådgivare, men det är också mycket lärorikt för klienten. De flesta upplever att de får en riktig aha-upplevelse som ger extra motivation för den livsstilsförändring de är på väg att göra.

Kostdagboken är framtagen för att vara så enkel att även relativt ovana datoranvändare ska kunna registrera sina måltider utan problem.  Klienterna kan gärna använda sin mobiltelefon för att mata in sin mat och träning vilket underlättar att hitta tid och tillfälle för de minuter registreringen tar.

Kostrådgivare

ANALYSERA NULÄGET

När kostregistreringen är klar så börjar ditt jobb för att analysera informationen. I programmet kan du se vad och när klienten ätit, läsa kommentarer och eventuellt svara på dem, gå igenom energi- och näringsbalans och se hur mycket och ofta klienten motionerar. Med  hjälp av denna information plus samtal och övriga hälsotester som vikt, mått m.m. får du en tydlig bild av vilka förändringar som behövs för att klienten ska nå sitt mål. Detta mål bör ni sätta tillsammans och tänk på att det ska vara realistiskt och mätbart.

LÄGG UPP EN PLAN FÖR FÖRÄNDRINGAR

Nu är det dags att lägga upp en plan med handfasta råd, och det får du hjälp med i Nutrition Data. I programmet finns färdiga måltidsscheman med tips på en dags måltider som du enkelt kan anpassa efter din klients behov. Dessa skickar du sedan ut med en enkel knapptryckning och klienten tar emot det i mobilen, surfplattan eller datorn. Klienten kan sedan med en knapptryckning lägga in hela eller delar av måltidsschemat i sin kostdagbok.

Lägg gärna till några av recepten från Nutrition Datas stora receptsamling med goda och nyttiga recept i måltidsschemat. Då kan klienten klicka fram receptet och eventuellt skriva ut det. Du kan även lägga till dina egna hälsosamma receptfavoriter.

För att uppmuntra klienten att komma igång med passande träning kan du skicka ut ett eller flera motionsscheman med förslag på en veckas aktiviteter. Det finns färdiga scheman med varierande intensitetsgrad och du kan även enkelt göra egna motionsscheman som passar just din klients behov.

Recept och måltidsscheman i mobilen

PEPPA MED UPPMUNTRANDE TIPS

I Nutrition Data finns en meddelandefunktion som du kan använda för att kommunicera med dina klienter på ett enkelt sätt.  Exempelvis kan klienten meddela när  kostregistrering är färdig och du kan skicka ut peppande tips eller förslag på bra recept till någon enskild klient eller till alla.

FÖLJ UPP OCH FIRA DET GODA RESULTATET

Uppmuntra din klient att fortsätta att föra kost- och motionsdagbok för att enklare kunna följa dina råd. Gör gärna en uppföljning om några veckor för att se om dina råd fått önskat resultat. Gör gärna samma hälsotest och näringsanalys som tidigare, diskutera vad som fungerat bra och vad som gått mindre bra. Utvärdera och förhoppningsvis kan ni fira det goda resultatet.

MERSÄLJ

Efter den avslutande träffen kan du erbjuda klienten att få fortsätta använda Nutrition Data under en tid för ett pris som du bestämmer. Bra för klienten och ”mersälj” för dig!

LÄS MER OM NUTRITION DATA

Innehåll och funktion
Användningsområden
Om Nutrition Data
Pris och beställning

Referenser

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail