För personliga tränare PT

Som personlig tränare hjälper du människor att nå sitt mål. Med Nutrition Data får du ett verktyg som underlättar ditt arbete och hjälper din klient på vägen. Här får du exempel på hur du kan använda programmet.

personliga-tranare

FÄRDIGA KOST- OCH TRÄNINGSUPPLÄGG

Klienterna behöver handfasta tips på passande mat och träning. Det kan du enkelt ge dem via Nutrition Data. Först ger du klienten en användare i en specialversion av programmet så att hen kan logga in med sin mobiltelefon, surfplatta eller dator. Sen kan du med en knapptryckning dela ut de måltidsscheman och motionsscheman som är lämpliga för just denna klients behov. Du kan också skriva ut dem.

Så funkar Måltidsscheman:

  • Du kan dela ut ett eller flera måltidsscheman till din klient. Ett schema visar en dags måltider.
  • Det finns flera olika typer av måltidsscheman som riktar sig mot olika kostinriktningar och med varierande energiinnehåll.
  • Du kan enkelt göra egna måltidsscheman från grunden, eller genom att kopiera ett befintligt och göra ändringar.
  • Lägger du in recept från receptsamlingen eller dina egna recept i måltidsschemat så blir det klickbart och klienten kan se och eventuellt skriva ut receptet.
  • Klienten kan med en knapptryckning lägga in delar av eller hela måltidsschemat i kostdagboken som finns i Nutrition Data.

recept-ipad

Så funkar Motionsscheman:

  • Du kan dela ut ett eller flera motionsscheman till din klient. Ett schema visar en veckas träning.
  • Det finns motionsscheman med olika typer av träning att välja bland.
  • Du kan enkelt göra egna motionsscheman. Det finns ett utrymme för anteckningar där du kan notera olika övningar och liknande.
  • Klienten kan med en knapptryckning lägga till hela eller delar av motionsschemat i motionsdagboken som finns i Nutrition Data.
INSPIRERA MED GODA RECEPT

I Nutrition Data finns en samling utvalda och testlagade recept. De är sorterade efter olika kategorier så att du enkelt kan hitta de recept som passar din klients behov. Om du vill kan du även lägga till egna recept. Tipsa gärna din klient om olika recept genom att lägga dem i ett måltidsschema, eller genom att skicka ett meddelande.

Klienten har också tillgång till receptsamlingen och kan även lägga till egna recept. Dessa går sedan enkelt att lägga till i kostdagboken.

PEPPA MED MOTIVERANDE MEDDELANDE

I programmet finns en meddelandefunktion som gör att du kan kommunicera med din klient på ett smart sätt. Kanske vill du skicka ut ett peppande tips till alla dina klienter, eller en påminnelse till någon som behöver en extra ”spark i baken”.

Se näringsdiagram i mobilen

HJÄLP KLIENTEN HITTA BALANSEN

Oberoende av vad klienten vill ha hjälp med är det viktigt att få i sig näringsriktig mat och äta en lämplig mängd i förhållande till hur mycket man rör på sig. I Nutrition Data kan din klient registrera sina måltider och sin träning och där bland annat se diagram som visar energiförbrukning – energiintag samt intaget av fett, kolhydrater och protein. Du väljer vilka och hur många näringsdiagram som klienten ska se.

Klienterna kan även registrera sin vikt och upp till fem olika mått som ni sedan kan följa utvecklingen på i diagram.

När du går in på klientens kostregistrering så ser du matens innehåll av vitaminer och mineraler, tillsatt socker, fettkvalité och flera andra diagram. Du kan även se när klienten ätit samt läsa och eventuellt svara på deras kommentarer.

Detta sammantaget ger dig goda möjligheter att kunna guida klienterna på ett sätt som ger fina resultat och nöjda kunder.

MERSÄLJ

Du kan också sälja ”medlemskap” i Nutrition Data och ta betalt av klienterna för att få använda programmet. Priset bestämmer du och du sköter även all hantering.

LÄS MER OM NUTRITION DATA

Innehåll och funktion
Användningsområden
Om Nutrition Data
Pris och beställning

Referenser

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail